Brammo Empulse

Written by Vukan Write on Friday, 16 July 2010 Published in Brammo Read 1298 times
Rate this item
(0 votes)

Brammo, kompanija osnovana 2002 godine imala je nešto drugačiji put razvoja nego ostale kompanije.

Počeli su sa izradom super-automobila i kada su došli do toga da mogu razviti automobil sa 1.000 KS prelaze na izradu električnih vozila. Prvo je bilo britanski Ariel Atom, ali je umjesto Hondinim motorom opremljen elektromotorom. Poslije skupljenog iskustva na tržište lansiraju prvi motocikl sa električnim pogonom. Zapravo, to je više bilo praktično gradsko vozilo koje je mješavina bicikla, mopeda i motocikla sa primjesom skutera. Sada je došlo vrijeme da prestave ozbiljan cestovni motocikl.

Povodom predstavljanja novog modela koji nosi naziv Empulse, Craig Bramscher, vlasnik kompanije je izjavio: ,,Ovo je Brammo Empulse, model koji će preokrenuti standarde električni/SUS motori i okrenuti ih u korist električnih motora i zauvjek promjeniti izgled transporta u Americi'' U slučaju da mislite da nisam dobro preveo izjavu, evo je i u originalu: ,,This is the Brammo Empulse, it's going to turn the electric/Internal Combustion Engine paradigm on its head, forever altering the transportation landscape in America''. Hrabra izjava, no, po pres materijalu ovaj Empulse će biti za 500 dolara jeftiniji nego Suzuki SV 650, a koju prednost ima Empulse na polju obrtnog momenta ne treba ni pisati. Da, ove godine će Empulse biti među takmičarima na stazi Laguna Seca.

Tehnički, za pogon se koristi sihronizovani električni motor hlađen vodom. Motor je stresni dio rama koji se sastoji od dvije aliminijske grede. Motor proizvodi 55 KS, no nemamo podatak pri kojim obrtajima, dok za 80 Nm koliko razvija ovaj motor obrtaji nisu bitni, jer je ta vrijednost obrtnog momenta prisutna u svim režimima rada. Težina motocikla je 177 kg, što je uz krakteristike motora dobra osnova za više nego fine preformase. No, nije problem napraviti dobar elektromotor i to uopšte nije slaba tačka električnim vozilima, problem je napajanje, odnosno baterije. Empulse se zato nudi u tri varijante:
Brammo Empulse 6.0: sa baterijom od 6 kWh i dometom od 97 km (60 milja) sa cjenom od 9.995 dolara.
Brammo Empulse 8.0: sa baterijom od 8 kWh i dometom od 129 km (80 milja) sa cjenom od 11.995 dolara.
Brammo Empulse 10.0: sa baterijom od 10 kWh i dometom od 161 km (100 milja) sa cjenom od 13.995 dolara.
Sva tri modela bi trebala postići brzinu od 160 km/h (100 mph). Na pitanje koliko je realan ovaj domet u stvarnim uslovima saobraćaja, Craig Bramscher je izjavio da je rečeni domet rezultat kalukalcije svih uslova, počevši od gradske vožnje, pa do autoputa. Za Empulse 10.0 domet pri uslovima lagane vožnje može biti i veći od 200 km, dok prilikom forsirane vožnje autoputem beterija se može isprazniti poslije 100 km. Isto tako, kako tvrde iz fabrike, ovim motociklom oni približavaju električni motocikl i širim masama jer to više nije (pre)skupa igračka za bogate entuzijaste.

Šta je sa ostalim stavkama bitnim za svakodnevnu upotrebu motocikla? Gume su dimenzija 120/70-17 (prednja) i 180/55-17 (zadnja) čime se vidi da su išli na uobičajne dimenzije guma koje se lako nalaze. Prednje vješanje čini izokrenuta vilica dok četvoroklipna kočiona klješta potpisuje Nissin, a zadnji amortizer je podesiv po svim parametrima. Što se dizajna tiče on slijedi filozofiju streetfigtera, a kako je rekao glavni dizajner Brian Wismann ovo još nije dovršen model. Naime, kada počne prodaja početkom sledeće godine na serijskom modelu će biti svjetlo sopstvenog dizajne, a ne ovo pozamljeno sa Yamahe MT-03. Takođe će se po rjećima dizajnera na serijskom modelu naći upravljač sa visočijim rukohvatima, dok ovaj koji je na ovom predserijskom modelu će biti zastupljen kao dodatna oprema. Takođe je Wismann izjavio da će najvjerovatnije do serijskog modela promjeniti i proporcije rezervoara i sjedišta.

More in this category: « Brammo Enteria