Mondial Piega 1000

Written by Vukan Write on Thursday, 15 July 2010 Published in Mondial Read 1336 times
Rate this item
(0 votes)

Bolonjska fabrika koji su osnovali braća Boselli 1948 godine, te je puno ime FB-Mondial gdje ovo FB znači Fratelli Boselli.

Fabrika je od starta krenula sa proizvodnjom tehnički naprednih motocikla zapremine 125 i 250 ccm. Tako je već 1949 godine MV Agusta kopirala Mondial motocikle. Njihova naprednost je iskazana i preko pet titula u MotoGP šampionatu. Koncetracijom samo na trke i na manufakturnu proizvodnju profita nije bilo te šezdesetih godina više nisu u mogućnosti da proizvode sopstveni motor te uzimaju postojeće motore dok ram sam izrađuju. takva proizvodnja je nastavljena do 1979 godine kada je fabrika ugašena.

Image

Iz te tridesetjednogodišnje istorije fabrike treba izdvojiti jedan detalj. Naime, 1957 godine Mondial osvaja titulu prvaka u klasi 125 i u klasi 250 ccm. Soichiro Honda traži od vlasnika Mondila grofa Boselli-ija da mu ustupi te trkačke motocikle. Ti trkčki motocikli stižu u Tokijo gdje Hondinim inžinjerima predstavljaju standard pri konstruisanju trkačkog motocikla. Tako je počela trkačka istorija Honde i trkački Mondial sa 125 kubika danas je u Hondinom muzeju.

Roberto Ziletti, vlasnik nekoliko novina, je 1999 godine otkupio prava na ime Mondial. Plan je bio da se marka oživi i da se bar djelimično obnovi slava ovog imena. Godine 2000 Roberto Ziletti traži od Honde da mu ustupe motor. Upravo zbog epizode iz 1957 godine Honda ustupa svoje V2 motore zapremine 1 litre koji se koriste za pogon Honde VRT-1000 SP-1. To je prvi put da Honda nekome ustupa motor koji ona još uvjek koristi na nekom svom modelu. Prvi prototip modela Piega pojavio se 2001 godine i najavljen je povratak imena Mondial i na trkačku scenu. Ovoga puta umjesto u MotoGP takmičenju planirano je učešće u Superbike šamponatu. Čelični ram, vrhunske komponente i korišćenje karbona davalo je izgleda ovoj mašini. Uz to nudi se kompletno podešavanje, od onog podešavanja vešanja i položaja nogostupa do podešavanja rada motora i ostalih elektronskih komponenti. Ipak, prošlo je još dvije godine dok se nije počeo praviti serijski model, no ta serijska proizvodnja značila je ručni rad (i uz to veliku cjenu). Ipak, motocikl je bio skoro savršeno izbalansiran (52% težine na prednjem, 48% težine na zadnjem točku), sa Arrow izduvom u seriji kao i najboljim Ohlins vješanjem opravdavao je svoju cjenu. Planiranom proizvodnjom od 250 motocikla na godinu i cjenom koja je viša od 25.000 € zaista govorimo o ekskluzivi. Još nešto, za te novce niste dobijali suvozačko sjedište i nogostupe za suvozača, a taj dodatak niste mogli ni doplatiti, jednostavno Piega je sportski motocikl i kao takav namjenjen samo vozaču i njegovim užicima. Te 2003 godine napravljena su i tri trkačka motocikla za Superbike prvenstvo, no, ipak ne učestvuju u šampionatu iako su se pojavljivali na trkama. Ponovni pokušaj prave 2006 godine kada prave jedan primjerak za tke, no najavom pravila da V2 mašine mogu imati 1.200 ccm odustaju od ovog takmičenja. Tačnije je da se Mondial ugasio.

Image

Image Image

Image

Tehnički podaci za Mondial Piega 1000:

Motor V2
Zapremina: 999 ccm
Snaga: 136 KS pri 10.000 o/min.
Obrtni moment: 102 Nm pri 8.800 o/min.
Mjenjač: 6 brzina
Visina sjedišta od tla: 82 cm
Težina spremnog za vožnju sa punim rezervoarom: 205 kg
Maksimalno dozvoljena težina: 350 kg
Nosivost: 145 kg
Rezervoar: 20 litara
Maksimalna brzina: 270 km/h
Ubrzanje 0-100km/h: 3,1 s

Mondial je ugašen, i to bi bila priča koja bi se nadovezala na uvod. Kada je otac Roberta Zilettija umro ostavio mu je da upravlja sa Lastra grupacijom koja nije baš najbolje poslovola. Pomenuću da je u 2004 godini Lastra Group imala gubitak od 500 miliona dolara. Tada sud u Monci fabriku, pripadajući plac i 35 Mondial Piega u raznim stadijumima dovršenosti u kojoj su se našli, dodeljuje jednoj švajcarskoj kompaniji. Andrew Wright iz Sjedinjenih država u marta 2005 godine daje interviju u kojem kaže da se sa sudom dogovorio da se njemu proda pravo na ime i da će on nastaviti život ove talijanske kompanije. Ipak, 27 jula 2005 godine Mondial je prodat drugom kupcu. Andrew Wright je prodavao Mondil motocikle zbog čega je marta 2006 godine optužen za švercovanje i falsifikovanje jer je dovezao motocikle u SAD i lažirao papire za homolagaciju istih. Ovdje treba pominuti kupca Mondila a to je Piero Caronni (kupac svih primjeraka Bimote 500 V due, motocikla koji zaslužuje posebnu pažnju). Motocikli Mondial se više ne proizvode iako firma još postoji, doduše sjedište firme je sada gdje i ostale Caronnijeve firme, a ime koje je trenutno aktuelno glasi Mondial Group SRL. Kada će, i hoće li ponovo početi proizvodnja motocikla nije poznato. Najave ne postoje. Priča o Mondialu je jedna lijepa priča, pogotovo zaljubljenicima u tehniku. No, da li sve lijepe priče imaju i srećan kraj? Po dosadašnjem toku priče ne bi se reklo. Šteta.