U Evropu pod zabranama kretanja

Dragi moto drugari, ukoliko vam nije poznato, prije par dana je donijeta odluka o zabrani kretanja motocikala kroz uže centralno jezgro Glavnog grada Podgorice.

No Limit Bikers, kao najmnogoljudnije udruženje vlasnika i ljubitelja motocikala u Crnoj Gori, osuđuje postavljanje znakova zabrane saobraćaja za motocikle u užem centru Podgorice, bulevaru Stanka Dragojevića, kao i na glavnim Podgoričkim bulevarima - bulevaru Svetog Petra Cetinjskog i bulevaru Ivana Crnojevića.

Vjerujemo da je na ovaj način moto zajednica Podgorice, Crne Gore, a i šire, žigosana kao nepoželjan dio našeg društva, sto je nepojmljivo da se dešava u jednoj modernoj demokratskoj i pro-evropskoj državi!

Objašnjenje koje je Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj Glavnog grada dao javnosti da su ovi saobraćajni znakovi postavljeni zbog povećanog broja saobraćajnih nezgoda, kao i pritužbi velikog broja građana u užem gradskom jezgru, a na inicijativu Uprave policije je neprihvatljivo. No Limit Bikers u potpunosti podržava želju i inicijative Uprave policije za povećanje bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, ali kroz konstantno praćenje poštovanja odgovarajućih zakonskih normi i sankcionisanje prekršilaca istih, a ne kroz uskraćivanje slobode kretanja čitave kategorije motornih vozila.

NVO No Limit Bikers je već pokrenuo inicijativu za uklanjanje ovih diskriminišućih znakova sa naših ulica i spreman je preduzeti sve zakonom predviđene mogućnosti dok ne istraje u ovoj namjeri. U tom smislu pozivamo sve motocikliste dobre volje koji osjećaju potrebu da se samoorganizuju i protestvuju zbog ove odluke, da to urade na dostojan i civilizovan način i da tako ne dozvole da se ova stigma i dalje širi!

 Više o razvoju događaja na sledeći LINK