Nacionalni mjesec bezbjednosti u saobracaju

Kako je u toku  "Nacionalni mjesec bezbjednosti u saobraćaju" tako su nas kontaktirali ljudi odgovorni za ovaj projekat i odlučili smo da stanemo uz njih i koliko toliko pomognemo afirmaciji ovog projekta.

Potreba za realizacijom jednog ovakvog projekta proizlazi prije svega iz činjenice da Crnu Goru karakterišu veoma visoke stope smrtno stradalih lica u saobraćajnim nesrećama. Tako smo u 2000-toj godini imali 5.597 saobraćajnih nesreća sa 81-nim smrtno stradalim licem, dok je u 2007-oj godini u Crnoj Gori bilo 8.882 saobraćajnih nesreća sa 122 smrtno stradala lica.

Vjerujem da se svi slažemo da ovo predstavlja veoma visoku stopu smrtnosti u saobraćajnim nesrećama, u odnosu na broj stanovnika u Crnoj Gori, ali i da ukazuje na permanentnu opasnost svih nas kao aktivnih i pasivnih učesnika u saobraćaju.

Kampanja je nekomercijalnog ("awareness") tipa i ima za cilj da podigne svijest u Crnoj Gori o opasnosti i stepenu smrtnosti u saobraćaju kao i da podstakne donatore da zajednički sa fondacijom Anita Fetić prikupe sredstva za formiranje radarske zone na putu od Podgorice do Sozine.

U nastavku ovog dopisa je zvanični spot fondacije Anita Fetić koji bi trebao da upozori sve učesnike u saobraćaju o mogućim posljedicama brze i neoprezne vožnje, zato budimo humani i razmislimo bolje prije nego damo gas.