The RideAROUND2010

Put oko svijeta je počeo!!

Jutros oko 10 sati ispred zgrade »Vijesti« trojica avanturista na motorima, porodice i prijatelji na početnoj tački puta oko svijeta Nestrpljenje da se čuje zvuk motora i hrabri put u neizvjesno su malo ubrzali ovaj ispraćaj, pa svi koji su htjeli da isprate ove momke nisu baš stigli na vrijeme...

Trojica avanturista, Blažo, Nino i Vlado, su krenuli na velik i dalek put, i pored dirljivog ispraćaja prijatelji na motorima su ih pratili dobar dio puta kroz CG i jedan dio puta kroz Srbiju.
Što se kaže, da ih ni žmigavac ne zaboli i da se vrate živi, zdravi i samo 5kg mršaviji(to bi čak nekima i godilo :) ).

Cijelu avanturu možete pratiti na njihovom sajtu kao i live tracking   (praćenje uživo) da u svakom momentu vidite gdje su.
Srećni im puti!!


Dragi drugari,

Poslije prošlogodišnjeg puta “do najsjevernije tačke Evrope” nekih od članova ovog tima, razmišljalo se šta dalje “Gdje ćemo opet, kako ćemo, kuda ćemo…”. Samo smo znali zbog čega to radimo.

Mi smo No Limit Bikers. Ne želimo nikakve granice. Najlakše je sjedjeti kući, razmišljati o tome što bi uradio, gdje bi sve išao, a ne pokrenuti se, nikada ništa ne uraditi niti vidjeti. Ne volimo kada nam dani liče jedan na drugi i prolaze, a da ni jedan nema neku posebnost po kojem ćemo ga pamtiti.

E, pa nas nekoliko, smo ugrabili malo vremena, sjeli, mislili i milsili i na kraju smislili…
Zašto ne bismo vozili malo više? Dalje od kraja svijeta? A što je dalje od kraja svijeta? Put koji ide ukrug, okolo TheRideAround2010!

Šta je daleko…na primjer – Mongolija! E super, ajde da pođemo do Mongloije. A kad već idemo tamo, što ne bismo vidjeli I veličanstveni Sibir, pun izazova. OK, idemo I u Sibir. Ej, stani, Sibir…Kamčatka… A kako ćemo se vratiti kući? Ne možemo da se vraćamo istim putem, čisto zbog malera. Svi koji voze motore znaju za ovaj “problem”. Kad dodješ do neke tačke, najgore je vratiti se istim putem. Znači Kamčatka je preko puta Aljaske. Rusija – Amerika! Kada dođemo na Aljasku, naravno, da prođemo kroz Kanadu i dalje… Amerika, pa okean, pa Evropa, a u Evropi je naša kuća.

Oko ideje za put, ekspedicija TheRideAround2010 je okupila par ljubitelja motora, puta, avanture i naravno – prirode!
Svi vi koji volite ove stvari, moći ćete preko našeg sajta da pratite naše planove, iskustva, puteve, pripreme I da budete u toku sa svim onim izazovima koji stoje pred nama za put oko svijeta!

Posjetite: www.theridearound2010.me

Ruta za koju se pripremamo, ugrubo izgleda ovako: Crna Gora, Srbija, Rumunija, Moldavija, Ukrajina, Rusija, Kazahstan, Rusija, Mongolija, Rusija, Aljaska, Kanada, Amerika, Portugal, Španija, Francuska, Italija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora
Ukupno 18 zemalja. Polazimo iz Podgorice 30. maja 2010. godine.

Ekipa TheRIDEAROUND2010
Vozaci: Blažo Milić, Nikola Bojić, Vladimir Jovičić
Motori: Malo BMW-a, malo Honda, svašta
Podrska: Ivan Božović, Aleksandar Ivanović, Vladimir Seratlić, Radonja Djurišić (sve radi samo što ne vozi), Luka Bošković (idejni tvorac znaka), ostala bliža i dalja rodbina

E sad, da vas ne bih davio više ovde, detalje možete videti na našem sajtu. Nadam se da ne moram da vam napominjem da su sve sugestije, predlozi i sva vaša mišljenja o ovom putu, nama APSOULTNO neophodna, te vas molimo da ih sa nama podelite