Viktor Ivanovic - cudo od momka

JEDANAESTOGODIŠNJI VIKTOR IVANOVIĆ ŠAMPION OTVORENOG PRVENSTVA SRBIJE U MOTOKROSU

Mladi Podgoričanin Viktor Ivanović je pobjednik završne trke otvorenog motokros šampionata Srbije koja je vožena u Brusu. Iako jedini predstavnik Crne Gore, 11-godišnji član motokros kluba “Budućnost” je tokom čitave sezone na najbolji način predstavljao crnogorski auto-moto sport, pobijedivši na osam od 10 trka ovog šampionata, dok preostale dvije trke nije završio zbog kvara, a u trenutku odustajanja je oba puta bio na vodećoj poziciji.

Njegov rezultat je još značajniji ako se zna da ga je ostvario u vrlo jakoj konkurenciji, u kojoj je bilo petnaestak takmičara iz Mađarske koja je velesila u ovom sportu, zatim iz Srbije , Bugarske, Rumunije, Slovenije, BiH i Francuske.
Na trci u Brusu je učestvovalo devet takmičara, a Viktor je nakon osvajanja startne pozicije na kvalifikacijama, na prvoj od dvije trke relativno lako pobijedio.
Na drugoj trci mu je već u drugom krugu spao lanac. Pošto je bio daleko od boksa, morao je sam da ga vrati na svoje mjesto, a za to vrijeme su ga obišli svi rivali. Ipak, na dva kruga prije kraja ispred njega je bio samo jedan takmičar iz Mađarske koji nije uspio da izdrži pritisak i pao je, nakon čega je Viktor izbio na prvo mjesto i tu ostao do kraja.
Ovom pobjedom Viktor je u svojoj prvoj takmičarskoj sezoni osvojio titulu pobjednika Otvorenog šampionata Srbije u motokrosu za 2009. godinu.
- Viktor je još ranije pokazao veliki talenat i nijesmo iznenađeni ovakvim rezultatima – kaže njegov trener Rajko Ivanović. - Već ga vrbuju renomirani timovi iz Srbije, ali mi ćemo nastojati da on još neko vrijeme ostane u Budućnosti. Osim njega, u Crnoj Gori ima još nekoliko izuzetno nadarenih dječaka, kao što su Lazar Aćimić i Aldo Alivodić, ali zbog nedostatka sredstava za takmičenje, oni će vjerovatno dioći do izražaja naredne godine.