Mislite da ste brzi, pogledajte najbržeg covjeka na svijetu

,,Najbrži čovjek na svijetu''

Bio je to 24 januar 1907 godine na Ormond Beach u Floridi. Tog dana, na tom mjestu jedan čovjek je sebi definitivno upisao mjesto u istoriji motociklizma. Ime mu je Glenn Hammond Curtiss. Tog dana je postavljen apsolutni brzinski rekord na kopnu, brzina koju je postigao iznosila je 136,3 mph. (219,35 km/h) Interesatno je da je taj rekord oboren poslije jedanest godina i to od strane automobila. Tek 1930 godine neki motocikl uspjeva da razvije veću brzinu.

Tada Glenn Hammond Curtiss dobija titulu najbržeg čovjeka na svjetu. No, na kakvom motociklu je uspio da ostvari takvu brzinu?

Glenn Hammond Curtiss je bio svjestran čovjek. Oni iz svjeta aero-nautike znaju dobro njegovo ime. Njegovi avioni su bili prvi u mnogo čemu. Prvi čovjek koji je dobio pilotsku dozvolu, prvi koji je preletio kilometar, prvi koji je konstruisao avion da preleti Atlanski okean, prvi koji je imao saputnika u avionu, prvi koji je na obuku uzeo žensku osobu za pilota... U avio-industriji je izgradio kompaniju sa 20.000 zaposlenih. No, nisu nam tema njegovi avioni. Glenn Hammond Curtiss je izgradio gradove Hialeah, Miami Springs i Opa-Locka na Floridi. Hm, ni to nas ne interesuje...

Interesuje nas početak njegove poslovne karijere. Zašto? Zato što je počeo sa motociklima. Godine 1901. na bicikle ugradjuje sopstveni agreget. I ne samo to, počinje da se trka sa sopstvenim proizvodima. Trkajući se svojim motociklima do 1905 godine ostvaruje brzinske rekorde na stazama dugim milju, dvije ili tri. Takodje zbog učešća u trkama na sopstvenim motociklima brzo je napredovao razvoj istih. Eksperimentisao je sa raznim motorima. Tri cilindra koji imaju klipove sa zajedničkim hvatištem na radilici (W3 motor) Motocikl pogonjen tim motorom reklamirao je kao ,,najbrže serijske motocikle na svjetu''. Radeći razne linijske i V motore opsesija za brzinom nije prestajala, zato počinje konstrukcija najačeg motora.

Taj motor je bio V konfiguracije imao je 4,5 litre radne zapremine rasporedjenih u 8 cilindara. Snaga je za to vrijeme bila enormna i iznosila je 40 KS. Ugao izmedju cilindara je 90 stepeni. Napajanje je rješeno pomoću dva karburatora takodje Curtissove konstrukcije. I usis i izduv se nalaze sa jedne strane, tako da je sistem napajanja i izduvni sistem smješten između cilindara. Na taj način je spoljna strana motora čista. Taj motor je stavljen u unapredjeni biciklistički ram. Prenos je bio preko kardana, zbog ogromne snage mjenjač nije postojao. Interesantan podatak je da je 1 KS bila zadužena da nosi nešto malo preko 3 kilograma (motocikl je bio težak manje od 120 kg), što je i po današnjim standardima solidno, no to je bila 1907 godina.

Dakle, 24 januara 1907 godina. Glenn Hammond Curtiss spreman za obaranje brzinskog rekorda. Mašina se pali iz nekoliko pokušaja, ipak je treba pomoći kurble pokrenuti. Po propozicijama ima dvije milje za zalet, onda ide milja u kojoj se mjeri vrijeme, pa zadnja milja koja služi za zaustavljanje. Dakle treba preći četri milje u jednom pravcu. Poslije isti put u suprotnom pravcu da se potvrdi brzinski rekord. Ta dva vremena postignuta u trećoj milji se sabiraju i potom se taj broj dijeli sa dva. Na taj način se dobija zvanični brzinski rekord.

Curtiss je krenuo u jednom pravcu. Treću milju prolazi za 26,4 sekunde čime se dobija brzina od 136,3 mph (219,35 km/h) što je bilo brže od bilo kojeg vozila koje je tada moglo da se kreće planetom. Uslijedio je povratak, da se potvrdi rekord. Medjutim, tokom zaleta na brzini od oko 90 mph počeli su da otpadaju neki djelovi sa motora čime se bitno narušila stabilnost. Ipak, Curtiss je ostao hladnokrvan i uspio je da zaustavi motocikl. Na ovaj način ovaj rekord nije ozvaničen, tako da podatak o najbržem vozilu iz tog doba mislim da iznosi oko 90 mph (145 km/h). No i pored toga Glenn Hammond Curtiss dobija nadimak ,,najbržeg čovjeka na svjetu'' ( The Fastest Man in the World ).

Poslije toga pokusaja motocikl je vracen u fabrički krug. Glenn Hammond Curtiss više nije pokušavao da sa tim motociklom obori brzinski rekord. ,,Najbrži čovjek na svjetu'' se sada posvetio aviaciji. Motocikl nije sačuvan, ali je kompanija Mercury Aircraft Co. napravila repliku koja se čuva u Curtissovom muzeju (Curtis Museum, u blizini jezera Keuka u Hammondsportu, New York)